Tuesday, January 19, 2010

TIPS NAK TAKOTKAN HANTU..

Eloww..kengkawan sumer..
2-3 menjak ne..opis ktowang salu digembar gemborkan ceta sal antu2 neh..
mama pong dah nek takot n seram dah neh (wolopong mama ne..pembrani org er...ahakss..)
pe kata mama bagi tips cara2 nk takotkn antu..yg mama copy right dari artikel2 tetentu..smoga kite jd lebih berani dan dpt menangani situasi skg yg smakin menjadi neh..
Sila war2 kn kpd lelen kwn yg xmempunyai kemudahan berokband (tenet) or email ye.. ehehe..

POCONG
Hantu bungkus cam lepat pisang baru masak ni mmg senang je cara nk lemahkannya. Kita hanya perlu bukak tali pengikat di atas kepalanya dan tarik kain balutannya. Misti pahtu dia rasa malu sbb dia tidak pakai apa2 pong, selain kain kapan pembungkusnya itu...

LANGSUIR
Dia ni suka pandang muka kita, jadi beranikan diri anda tenung balik muka dia sambil jelir2 lidah. Kalo x pon tunjuk cermin muka kat dia, pasti dia tersipu2 malu...sbb muka die bukan lawo pong....

PONTIANAK
Hantu yg suka ketawe.Kalau terserempak dgn dia,kita pon mestilah ketawe sama. Kalau bleh kita cuba mengilai lebih kuat dr dia, tentu dia boring, betol tak???

HANTU GALAH
Hantu ni la yg paling tinggi di muka bumi.Kalau terjumpa dia ,kita hendaklah maniarap .Pasti dia x perasan kita ada di situ...keh..keh..

HANTU RAYA
Hantu ni suka beraya n suka menyamar jadi tuan dia. Caranye senang je...sambutlah hari raya ngan dia, bagi duit, ajak men meriam buluh, meron ke, suruh kacau dodol or jaga lemang. Tentu x kacau kita sbb byk keje kene buat..

JERANGKUNG
Dia ni ade kulit tapi nipis.Tinggal rangka je dan paling mudah utk menewaskannye.Kita hanya perlu tunjal dahinya dgn telunjuk n lihat gerak-gerinye mengimbang badan utk berdiri tegak.

TOYOL
Lagi snang kalo nk kalahkn dia,bagi duit satu sen berguni-guni...nnti dia ingatduit emas,pastu dia pikul bawak balik bagi tuannye...pastu sah2 lah dpt penampar Jepon dari tuannye sbb mana nk tukar duit satu sen byk2 tu... ..ahaha

kalo kowang ader cara2 yang lebih epektif n inobasi..
sila beri komen yek...sgt la di alu-alukan...wakakaka...

4 comments:

  1. Best la tips, rasa macam nak apply pulak bila balik kampong nanti..ahakz!! =)

    ReplyDelete